Приложение решава проблема с пчелите и пръскането

Мобилно приложение може да бъде следващото ключово оръжие в ръцете на пчеларите, когато става дума за разрешаване на сложен проблем като взаимоотношенията с другите фермери, пише manitobacooperator.ca.

BeeConnected е инструмент, който миналата година е стартиран в Манитоба. Той предлага улеснена комуникация между пчеларите и селскостопанските производители, които използват пестициди.

Приложението е достъпно за операционна система Android и iOS. То предоставя възможност на регистрираните пчелари да маркират настоящи и планирани местоположения на кошерите. Тези локации се сравняват с данни, подадени от други фермери, които също използват приложението.

Ако пчелар регистрира локация в рамките на 5 км от кошерите имот, в който е планирано пръскане, и двете страни ще бъдат алармирани. След това те получават възможност да общуват пряко един с друг, без да разполагат с друга лична контактна информация.
Със сигурност това приложение би било от полза и у нас. То категорично е способно да подобри общуването между пчелари и фермери и да се избягват нежелани ефекти върху стопанствата.

BeeConnected е продукт на австралийска компания. След успеха на приложението на родна почва, интерес към него е проявен в международен план, включително от САЩ, Латинска Америка, Азия и Бразилия.
Фермер.БГ