Би Витал (BEEVITAL HIVE CLEAN) срещу вароатоза

Какво е BEEVITAL HIVE CLEAN?

BeeVital Hive Clean е екологичен продукт за борба с вароатоза по естествен начин. Някои от основните съставки са: вода, захароза, лимонена киселина, оксалова киселина, мравчева киселина, екстракт от прополис, етерични масла и т.н. С помоща на BeeVital Hive Clean пчелите запазват своите кошери чисти, пчелина се регенерира по естествен начин и осигурява най-качествен мед. Това се случва, защото BeeVital Hive Clean активира естествен начин, за почистване на пчелите. Важно е да се отбележи, че проучванията са показали, че в меда няма никакви остатъци.

Начин на действие:

Чрез прилагане на BeeVital Hive Clean се хващат и най-малките микроскопични капчици върху космите на пчелите. През социални контакти при пчелите препарата се разпределя равномерно на всички други пчели, и ги кара да се почистват старателно от мъртвите акари. Акарите,всички други чужди тела и частици мръсотия се отстраняват незабавно от кошера, защото пчелите имат естествена дарба за почистване . С подходяща употреба няма вредно въздействие върху пчелите, пилото и майката. BeeVital Hive Clean не е нито отрова, нито лекарство.

Правилното време за третиране:

За лечение е от съществено значение да се направи контрол на дневното естествено падане на кърлежите. От това зависи какво лечение трябва да се прилага. Ако дневното естествено падане на кърлежите е по-малко от 30 броя на кошер, не трябва да се прилага интензивно лечение. Достатъчна е една доза от Bee Vital Hive Clean препарата. Ако дневното естествено падане на кърлежите е повече от 30 броя на кошер се извършва интензивно лечение. Интензивното лечение се състои от три третирания на всеки 7 дена.Tретирания се извършват в три периода. Първият период е през пролетта, когато започва внасяне на прашец и развитие на пчелното семейство. Вторият период е в края на юли или началото на август-след изваждане на меда, а третият е в ноември или декември когато е достатъчно едно третиране ако повече няма запечатано пило в кошера.

Как се третира?

BeeVital Hive Clean е разфасован в бутилки от 0,5 литра или на малки сашета от по 15 мл. Едно саше е предвидено за един кошер. Консумацията на BEEVITAL HIVE CLEAN е от 10-20 мл за едно третиране на един кошер и зависи от силата на пчелното семейство. Третирането се извършва с напрскване между всички рамки при външна температура 10-25 градуса и когато пчелите са в кошера. . Най-подходящото време за третиране е рано сутрин или късно следобед.

Таблица за годишното третиране с BEE VITAL HIVE CLEAN: